OFERTA PREMIUM

MENU

( propozycja )

Przywitanie chlebem i solą, szampan 

 

Przystawka: Oscypek prażony podawany z cebulą i żurawnią/
Pstrąg w galarecie (do wyboru)
Zupa: Rosół z makaronem / krem z borowików ( do wyboru )
Danie główne: Kotlet „Góral” (nadziewany pieczarkami i serem owczym),/
Polędwiczki wieprzowe w sosie prawdzikowym /
Filet z kurczaka w sosie kurkowym ( do wyboru )
Dodatki: Ziemniaki puree / ziemniaki opiekane/ frytki (do wyboru)
Zestaw surówek
Kompot

Deser: Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną / Puchar lodowy/
Sernik na ciepło podawany z sosem malinowym i bitą śmietaną/
Strudel jabłkowy podawany z sosem waniliowym (do wyboru)
Kawa/herbata

„Zimna płyta” Wędliny własnego wyrobu, karczek pieczony, schab pieczony, szynka
wędzona, kiełbasa wiejska, pasztet pieczony, salceson, sery, owoce,
Sałatka jarzynowa/sałatka pekińska z kurczakiem/sałatka grecka/ sałatka meksykańska (do wyboru 2)śledzie, ogórki i papryka konserwowa
Chleb ze smalcem

II danie ciepłe: Zupa gulaszowa / flaczki / bigos / żurek / kwaśnica /.... (do wyboru)


III danie ciepłe: Pieczeń wieprzowa z kluskami śląskimi / kotlet de volaille z frytkami/
Pieczeń z indyka w sosie własnym z kluseczkami góralskimi(do wyboru)

Tort, ciasta 
10dkg-tortu na os, 20dkg ciasta na os

IV danie ciepłe: Prosiak z pieca w całości nadziewany kaszą /
Mix (danie z pieca podane na półmiskach )
Żeberko, karczek, szaszłyk, plastry boczku
Grule nadziewane serem lub ziemniaki opiekane
Ogórki kiszone , konserwowe, papryka

V danie ciepłe: Barszcz czerwony z krokietem

Napoje Kawa, herbata, kompot, woda gazowana, niegazowana, coca-cola,
Fanta, sprite, soki. ( podawane bez ograniczeń )

 

Cena 210 zł za osobę

 

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij