Restauracja

Kuchnia oparta jest na niepowtarzalnych recepturach góralskich, oraz tradycji kuchni staropolskiej.

 

Przetwory, marynowane grzyby, warzywa, własnej produkcji ciasta tory, dżemy konfitury oraz kompoty.

Wyroby mączne takie jak pierogi, kluski, makarony. Wszystkie wymienione rzeczy to podstawa naszej kuchni.

Większość naszych potraw przygotowywana jest z swojskich jaj prosto od kury, mąki z młyna, wędzonych mięs i wędlin prosto z naszej wędzarni.

W naszym menu Szef kuchni poleca:

  • Kwaśnica na gęsinie
  • szaszłyk z indyka
  • golonko opiekane na chrupiąco
  • filet z kaczki pieczony z kopytkami żurawiną i buraczkami
  • pieczeń z dzika w kapuście
  • ćwiartka gęsi wiejskiej z kopytkami
  • oraz wiele innych.

Od godziny 8.00 – 12.00 codziennie zapraszamy na pyszne śniadania.

W każdy weekend festiwal golonek podawanych wraz z pysznym zimnym piwem lanym prosto z beczki

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.

OK, zamknij